T: +386 31 325 666 | GORELJEK 103, 4247 ZGORNJE GORJE

 • slsl

  Tradicija

  Hotel Šport hotel Pokljuka se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj je bil kot prvi hotel na področju Pokljuke zgrajen leta 1932.

  ZAČETKI ŠPORT HOTELA POKLJUKA

  Zgradil ga je Ivan Kenda. Na Pokljuki, v neokrnjeni naravi, so našli zatočišče blejski in bohinjski veljaki, veleposestniki, trgovci in pomembni ljudje iz širše gorenjske regije. V zdravem okolju Pokljuških gozdov, odmaknjeni od vsakdana, so tu preživljali prosti čas s pohodništvom in nabiranjem gozdnih sadežev, kar je kmalu postalo prava atrakcija Pokljuke. Šport hotel Pokljuka je od nekdaj prepoznan kot idealno izhodišče za planinske pohode na območju Triglavskega narodnega parka.

  PO LETU 2016

  Leta 2016 je hotel prešel v privatno lastništvo. Z namenom razvoja Pokljuke kot športno turistične destinacije, popestritve ponudbe Šport hotela Pokljuka ter povečanja kvalitete in udobnosti, je bil hotel popolnoma prenovljen. Svoje prve goste je v novi podobi sprejel 4. decembra 2016.

  Po prenovi hotel poleg največje nastanitvene kapacitete na Pokljuki (41 sob), gostom ponuja dodatno udobje in možnosti aktivnega preživljanja časa. Hotel ima sodoben in prijeten lobi z recepcijo, multifunkcijsko sobo, namenjeno druženju ob biljardu, namiznem nogometu in televiziji. Kotiček za otroke ponuja igre za otroke, playstation in animacijski program, poleti se pred hotelom odvijajo programi otroških iger. Moderna restavracija vabi goste k pokušnji kulinaričnih dobrot, med katerimi je poudarek na tradicionalnosti in domačnosti Bohinjskega.

  Pokljuška planota, na kateri leži Šport hotel Pokljuka je sama po sebi naravna telovadnica. V njej ne zmanjka orodij in vaj, ki jih za naše goste pripravljamo v okviru programov za goste.

  Pošljite nam vaše povpraševanje